Perustietoa Kelovartijoista sekä partiotoiminnasta

Kelovartijat on Tapiolalainen/Espoolainen partiolippukunta, joka kokoontuu Tapiolan kirkon alakerrassa sijaitsevalla kololla.

Kelovartijoissa, kuten muissakin partiolippukunnissa toimitaan eri ikäkausien mukaisissa ryhmissä, perhepartiota Kelovartijoilla ei vielä ole, joten nuorin ikäkausi, 7-9 vuotiaat, toimivat sudenpentu-laumoissa. Seikkailijat (9-11 vuotiaat) toimivat seikkailijavartioissa, Tarpojat ovat 12-14 vuotiaita ja toimivat omassa tarpojavartiossaan, Samoajat, 14-17 vuotiaat, toimivat omassa ryhmässään sekä mahdollisuuksiensa ja halujensa mukaan apujohtajina ja ohjaajina seikkailija- ja tarpojavartioissa. Tätä vanhemmat, vaeltajat 18-22v ja aikuiset tarjoavat käytännössä nuoremmille johtajille aikuisen tuen ja osa toimii laumanjohtajina.

Kelovartijoiden säännöllinen toiminta koostuu viikoittaisista kokouksista, joissa opitaan erilaisia partio- ja yhteiskunnallisia taitoja sekä tietysti toimimaan ryhmässä. Kokousten lisäksi erittäin tärkeä osa toimintaa ovat erilaiset retket ja leirit.

Kelovartijoiden tavoitteena on, että jokainen lauma ja vartio käy vähintään kerran syksyllä ja kerran keväällä retkellä lippukunnan kämpällä, Edenissä. Näiden majaretkien lisäksi tehdään lippukunnan yhteisiä retkiä sekä seikkailijoiden, tarpojien, samoajien ja vaeltajien laavu- ja talviretkiä sekä vaelluksia.
Omia kesäleirejä järjestetään tarpeen mukaan vuosittain – näiden lisäksi osallistutaan alueen, Tammi (Tapiola-Olari-Matinkylä), EPT:n, piirin ja SP:n järjestämille leireille.

Kelovartijat ei ole meripartiolippukunta, vaikka omistaakin veneen – St. Olga, joten toiminnassa on mukana myös merellisiä elementtejä. Veneellä purjehtivat pääasiassa vaeltajat ja johtajat, mutta nuoremmillekin, sudenpennuista lähtien, annetaan jonkin verran purjehduskoulutusta keväisin ja alkusyksyisin.

Lippukuntalaisia kannustaan myös osallistumaan erilaisiin piirin ja aluejärjestön (EPT, Espoon Partiotuki) sekä Tammi- alueen tapahtumiiin sekä mm. partiotaitokilpailuihin, kuten EPT:n Espoon Punaseen ja piirin mestaruuskilpailuihin. Osallistumisen lisäksi Kelovartijat ovat mukana kilpailujen järjestelytehtävissä järjestelyvuoron osuessa alueen (Tammi) lippukunnille.

Kelovartijat on jäsenenä Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa (ja sitä kautta Suomen Partiolaisissa) sekä Espoon Partiotuessa. Näiden lisäksi Kelovartijat kuuluu Tapiola-Olari-Matinkylä alueen lippukuntaryhmittymä Tammeen. Lippukunnan taustayhteisönä toimii Tapiolan seurakunta. Lisäksi lippukuntaa tukee myös oma Kelovartijain Kannatusyhdistys, joka koostuu mahdollisuuksien mukaan lippukuntalaisten vanhemmista. Katso lisää Kannatusyhdistyksestä ”Jäsenille” välilehden lopusta.

Jos Kelovartijain historia kiinnostaa, niin siitä löytyy lyhyesti omalta välilehdeltä klikkaamalla sivujen alareunassa ”Kevan historiaa” -otsikkoa.